PočetnaIzveštaji46. skupština Stalne konferencije gradova i opština

46. skupština Stalne konferencije gradova i opština

46. skupština Stalne konferencije gradova i opština

Skupština Stalne konferencije gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije (SKGO) održana je juče u Beogradu. Tema ovogodišnjeg skupa bila je „Evropska budućnost lokalne samouprave“. U radu konferencije učestvovali su ministri u Vladi Republike Srbije, Jadranka Joksimović i Branko Ružić, Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Jan Lundin, ambasador Kraljevine Švedske u Republici Srbiji, predstavnici gradova i opština. Učestvujući u panel diskusiji Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić istakao je da se u trci ka Evropskoj uniji Knić odlučio da napreduje korak po korak.

Vraćanje poverenja u lokalnu samoupravu koje je, nažalost godinama urušavano, jedan je od prioriteta na kojem radi novi tim opštinske uprave Knića. Oslanjamo se na tri ključne stvari, srpskog domaćina, znanje i struku i našu državu Srbiju, rekao je Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić. Uz to važno nam je da zadržimo mlade na selu, uz pomoć države realizujemo programe demografskog razvoja i ekonomskog osnaživanja žena na selu, rekao je Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić.

46. skupštini Stalne konferencije gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije (SKGO) predsedavala je gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović, koja je istakla da se ove godine obeležava 65 godina od osnivanja SKGO i dodala da će konferencija nastaviti da prati svoja načela i da podržava ravnopravan razvoj lokalnih samouprava u Srbiji.