PočetnaPrivredaProdužen rok za priavljivanje na besplatnu obuku o preduzetničkim i digitalnim veštinama

Produžen rok za priavljivanje na besplatnu obuku o preduzetničkim i digitalnim veštinama

Produžen rok za priavljivanje na besplatnu obuku o preduzetničkim i digitalnim veštinama

Opština Knić i Udruženje „Jednake mogućnosti“ pozivaju žene iz ruralnih područja na besplatnu obuku o preduzetničkim i digitalnim veštinama u Srednjoj školi u Kniću, od 25.11. do 29.11.2018. godine u okviru projekta Udruženja Jednake mogućnosti „DIGITALNE I PREDUZETNIČKE VEŠTINE ZA ŽENE U RURALNIM PODRUČJIMA“

Rok za podonošenje prijave na besplatnu obuku je produžen do 16. novembra 2018. godine.

Teme petodnevne obuke su:

  • osnove rada na računaru
  • preduzetničke veštine

Za sve polaznice su obezbeđeni ručak i osveženje, kao i naknada za prevoz. Sve zainteresovane žene mogu uzeti prijavni formular u pisarnici Opštine, gde treba i da ga predaju nakon popunjavanja.

Postoji i mogućnost prijave preko interneta, na linku https://goo.gl/forms/Kdv5ZtSJibW8iwzj1

Obuka u okviru projekta ima za cilj da pomogne ženama da steknu nova znanja i veštine za digitalnu ekonomiju, koja će im pomoći da pokrenu novu proizvodnju, poboljšaju plasman već postojećih usluga i proizvoda, ili konkurišu za posao.

Obuka će se odvijati na osnovu potpisanog Protokola o saradnji između Opštine Knić i Udruženja „Jednake mogućnosti“.

Osim iz opštine Knić, kroz ovaj projekat biće obučeno i po 20 žena iz opština Inđija, Ivanjica, Kuršumlija, Ljubovija i Majdanpek. Edukovane i osnažene žene iz svih ovih sredina postaće deo mreže žena digitalnih preduzetnica iz ruralnih područja, sa ciljem međusobne podrške, razmene znanja i ideja.

Ovaj projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji finansira Evropska unija.