U opštini Knić od sutra do subote kurs “Intenzivna proizvodnja povrća i voća u zaštićenom prostoru“
Od 24. do 26, septembra u opštini Knić, u sali Doma kultue biće organizovan specijalistički kurs “Intenzivna proizvodnja povrća i voća u zaštićenim prostorima”, predavači su profesori Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu i menadžeri kompanije Avital, a polazniciviše od 2o voćara i povrtara iz svih krajeva Srbije (devetoro iz opštine Knić).
Kurs je namenjen polaznicima koji se bave komercijalnom proizvodnjom povrća i voća u zaštićenom prostoru i omogućiće im da steknu najsavremenija znanja o prednostima i efektima primene različitih oblika zaštićenih prostora (tuneli, plastenici, staklenici,protivgradni sistemi), osobinama pokrivnih materijala, sistemima za navodnjavanje i fertigaciju, tehnologijama gajanja povrtarskih i voćnih vrsta (rasad,paradajz, paprika, salata, jagoda, borovnica, kupina, malina), kao i izradi biznis plana i marketingu i prodaji svežeg povrća i voća. Tokom kursa, polaznicima će biti omogućena i praktična primena stečenih znanja uz odgovarajuće vežbe, razmenu mišljenja i iskustava kroz “okrugli sto”, a poslednjeg dana kursa predviđen je obilazak domaćinstva Gordane Glišić, koja ima zasad jagoda u Topoli, zasada borovnice porodice Nikolić – Gruže Agrar u Balosavama i domaćinstva Dragana Čampara u Ljubiću, proizvođača paprike.