ПочетнаИзвештаји46. скупштина Сталне конференције градова и општина

46. скупштина Сталне конференције градова и општина

46. скупштина Сталне конференције градова и општина

Скупштина Сталне конференције градова и општина – Савеза градова и општина Србије (СКГО) одржана је јуче у Београду. Тема овогодишњег скупа била је „Европска будућност локалне самоуправе“. У раду конференције учествовали су министри у Влади Републике Србије, Јадранка Јоксимовић и Бранко Ружић, Сем Фабрици, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, Јан Лундин, амбасадор Краљевине Шведске у Републици Србији, представници градова и општина. Учествујући у панел дискусији Мирослав Николић, председник општине Кнић истакао је да се у трци ка Европској унији Кнић одлучио да напредује корак по корак.

Враћање поверења у локалну самоуправу које је, нажалост годинама урушавано, један је од приоритета на којем ради нови тим општинске управе Кнића. Ослањамо се на три кључне ствари, српског домаћина, знање и струку и нашу државу Србију, рекао је Мирослав Николић, председник општине Кнић. Уз то важно нам је да задржимо младе на селу, уз помоћ државе реализујемо програме демографског развоја и економског оснаживања жена на селу, рекао је Мирослав Николић, председник општине Кнић.

46. скупштини Сталне конференције градова и општина – Савеза градова и општина Србије (СКГО) председавала је градоначелница Сомбора, Душанка Голубовић, која је истакла да се ове године обележава 65 година од оснивања СКГО и додала да ће конференција наставити да прати своја начела и да подржава равноправан развој локалних самоуправа у Србији.

Подели: