PočetnaDruštvoAmbulanta u Zabojnici od 1. decembra prestaje da radi

Ambulanta u Zabojnici od 1. decembra prestaje da radi

Ambulanta u Zabojnici od 1. decembra prestaje da radi

Na predlog predsednika opštine Knić, Miroslava Nikolića i interne procene rukovodstva i zaposlenih u Domu zdravlja “Danica i Kosta Šamanović” u Kniću od 1. decembra ove godine prestaje da radi ambulanta u Zabojnici. Zdravstvene kartone meštani mogu da prebace u ambulantu koju odaberu na teritoriji opštine Knić, a najviše pacijenata već je prešlo u ambulantu u Toponici koja radi u dve smene.

Razlozi za zatvaranje ambulante su praktične prirode, kaže doktor Radomir Erić, vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja u Kniću. Od 49 zdravstvenih kartona, koliko ima ambulanta u Zabojnici, svega 16 pacijenata koristilo je medicinsku pomoć tokom ove godine. Zgrada ambulante, izgrađena pre četiri decenije, potpuno je ruinirana i godinama nije pružala adekvatne uslove za lečenje pacijenata i rad zdravstvenog osoblja. Veliki problem predstavljao je nedostatak tekuće vode, bilo je teško zagrejati prostorije, zaposleni nisu mogli da primenjuju program IZIS koji zahteva informatičku opremu i internet mrežu neophodnu za on lajn zakazivanje pregleda i izdavanje elektronskog recepta.

Pacijenti iz Zabojnice neće biti uskraćeni ni za jednu medicinsksu uslugu koju pruža Dom zdravlja u Kniću, ističe doktor Radomir Erić, vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja. Zdravstvene usluge, tvrdi Erić, biće dostupnije a lečenje i prevencija organizovani po visokim zdravstvenim standardima u ostalim ambulantama Doma zdravlja u Kniću.

Obaveštenje o prestanku rada ambulante u Zabojnici istaknuto je na zgradi ambulante i lokalne prodavnice.