PočetnaЕкономија„ДА се упоЗНАМО“

„ДА се упоЗНАМО“

„ДА се упоЗНАМО“

Započet Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Vlade Švajcarske, koji kroz projekat Unapređenje revizije na opštinskom nivou u cilju jačanja odgovornosti i efikasnosti u upravljanju javnim finansijama i nedavno započetu kampanju „DA se upoZNAMO“, rade na podizanju svesti građana o važnosti transparentnog upravljanja javnim finansijama na nacionalnom i lokalnom nivou.

Projektom je obhvaćeno 15 lokalnih samouprava, koje su napravile značajne pomake u upoznavanju građana o načinima na koje mogu da se uključe u planiranje i raspodelu budžeta svoje opštine, a kampanjom „DA se upoZNAMO“, želja je da se promoviše primer dobre prakse i u projekat uključe i drugi gradovi i opštine širom Srbije.

Kako bi građani bili bolje informisani o značaju transparentnosti javnog finansiranja, na više od 150 adresa u srbiji, među kojima je i naša opština, dostavljeni su posteri, koji na slikovit način objašnjavaju na koji način se lokalni budžet kreira i troši.

Praznina u poslednjem delu postera popunjena je kontakt podacima osobe zaposlene u našoj opštini kod koje se građani mogu bolje infomisati o participativnom budžetu.