PočetnaDruštvoIzvršena obuka zaposlenih u osnovnim školama koji će kontrolisati rad sistema za prečišćavanje i hlorisanje vode

Izvršena obuka zaposlenih u osnovnim školama koji će kontrolisati rad sistema za prečišćavanje i hlorisanje vode

Izvršena obuka zaposlenih u osnovnim školama koji će kontrolisati rad sistema za prečišćavanje i hlorisanje vode

Radnici firme „Vodoinženjering iz Čačka“ obučili su zaposlene u osnovnim školama koji će kontrolisati rad sistema za prečišćavanje i hlorisanje vode u sistemima ugrađenim tokom protekle sedmice. Postavljeni su omekšivači i rastvoren hlor i svi sistemi su pušteni u rad. Voda u školama je hemijski i bakteriološki ispravna, radnici „Vodoinženjeringa“ doći će u kontrolu posle raspusta, a nakon toga sisteme će kontrolisati svakih 15 dana.

U školama u Zabojnici i Toponici ugrađeni su savremeni sistemi za demineralizaciju i eliminisanje nitrata, a u isturenim odeljenjima osnovne škole „Sveti Sava“ u Borču i Konjuši, isturenim odeljenjima osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Bumbarevom brdu i Vučkovici i u isturenim odeljenjima osnovne škole „Rada Šubakić“ u Leskovcu i Vrbeti ugrađeni su sistemi za hlorisanje vode.

Sredstva od oko dva miliona dinara za ugradnju sistema koji obezbeđuju zdravu pijaću vodu u školama obezbedili su Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku i opština Knić.