ПочетнаДруштвоНовости из здравства-Амбуланта у Барама потпуно адаптирана, за лекара расписан конкурс, Општина Кнић адаптирала и санитетско возила

Новости из здравства-Амбуланта у Барама потпуно адаптирана, за лекара расписан конкурс, Општина Кнић адаптирала и санитетско возила

Новости из здравства-Амбуланта у Барама потпуно адаптирана, за лекара расписан конкурс, Општина Кнић адаптирала и санитетско возила

Средствима Министраства здравља, мештана и донатора потпуно је реновирана амбуланта у Барама. Општина Кнић ће у оквиру пројекта са организацијом Swiss PRO финансирати рад лекара опште праксе. Конкурс је расписан, лекар ће три дана у седмици радити у амбуланти у Барама, а два дана на терену. Моћи ће да се лече и пацијенти без оверених књижица.

Општина Кнић сређује и опрема и стоматолошку ориднацију која ће радити у оквиру амбуланте у Барама, у којој се осим пацијената из општине Кнић лече и пацијенти из осам села са територије Крагујевца.

Општина Кнић је финансирала и адаптацију санитетског возила и ангажовање возача. Из буџета је издвојено 1,1 милион динара за адаптацију возила чиме је остварена огромна уштеда, куповина таквог санитета кошта пет пута више. Возило се сада користи за превоз COVID пацијената, а биће од велике користи и након пандемије коронавируса.

Амбуланту у Барама и Дом здравља данас је обишао Срећко Илић, председник општине Кнић са члановима руководства, одборницима, мештанима, представницима Дома здравља. Том приликом председник Општине, уручио је Захвалницу, др Марији Трифуновић, вршиоцу дужности директора Дома здравља „Даница и Коста Шамановић“, која због инфекције коронавирусом није била у  могућности да је прими за Дан општине Кнић.

Уз захвалност свим здравственим радницима на великом пожртвовању у борби са коронавирусом, председник Општине Кнић, Срећко Илић свима је пожелео срећу и добро здравље у 2021. години.

Срећна Нова година, здрави били!

Подели: