PočetnaDruštvoObeležen Dan opštine Knić

Obeležen Dan opštine Knić

Obeležen Dan opštine Knić

U Kniću je održana svečana sednica Skupštine kojom je obeležen 26. novembar Dan opštine. Proslavi su osim odbornika, članova Veća i meštana prisustvovali i predstavnici lokalnih samouprava iz Šumadije i Srbije, Srpske pravoslavne crkve, Vojske, policije, privrednici i drugi gosti. Optšinsko rukovodstvo sa koalicionim partnerima sprovodi politiku koju vodi predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije, istakao je Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić.

Od aprila ove godine, po rečima predsednika, novo optšinsko rukovodstvo radi domaćinski kako bi svi u Kniću živeli bolje. Asfalitirano je 40 kilometara puteva, više od 35 miliona dinara uloženo je u poljoprivredu, adaptirana je ambulanta, škole, domovi kulture. Realizuju se projekti podrške ženama, mladim bračnim parovima, i drugi podsticaji u oblasti demografske politike. Zahvaljujući tome u Kniću su ove godine rođene 73 bebe. U narednoj godini očekuje se saradnja u oblasti privrede i sportsko rekreativnog turizma sa kineskim partnerima, istakao je Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić.

Na svečanoj sednici Skupštine povodom Dana opštine Knić najzaslužnijim organizacijama i pojedincima uručene su nagrade i priznanja, a učenici Muzičke škole “Doktor Miloje Milojević” iz Knića premijerno su izveli himnu opštine Knić za koju je tekst napisao Marko Marković iz Ljuljaka, dok su muziku komponovali Ana Zorić i Marko Marković.