PočetnaIzveštajiOdražan sastanak sa rukovodiocem Školske uprave Šumadijskog okruga

Odražan sastanak sa rukovodiocem Školske uprave Šumadijskog okruga

Odražan sastanak sa rukovodiocem Školske uprave Šumadijskog okruga

U zgradi opštine Knić u sali 18 juče je održan sastanak sa rukovodiocem Školske uprave Šumadijskog okruga Goranom Joksimovićem i prosvetnim savetnikom u Školskoj upravi Kragujevac Aleksandrom Ivanovićem u cilju unapređenja kvaliteta obrazovanja i školske infrastrukture na teritoriji naše opštine. Sastanku su prisustvovali i predsednik oštine Knić Miroslav Nikolić, zamenik predsednika opštine Jelena Obradović, kao i direktori svih škola.

Predsednik opštine, g-din Miroslav Nikolić istakao je spremnost lokalne samouprave da pomogne i učestvuje u svakom vidu edukacije koja bi podigla nivo obrazovanja. Takođe, izjavio je da će škole nastaviti učestvovanje u objedinjenim javnim nabavkama čime će se postići značajne uštede.

Zamenik predsednika Jelena Obradović potom je održala prezentaciju kojom su svi učesnici sastanka imali uvid u stanje infrastrukture svih škola u opštini. Prezentacije je pohvaljena od strane rukovodioca Školske uprave i istaknuto je da je opština Knić prva i jedina opština koja je napravila i prezentovala jednu ovakvu prezentaciju.

Prezentacija će biti poslata Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, potom Školskoj upravi Šumadijskog okruga kao i direktorima svih škola.

Sasatanak je do kraja protekao u aktivnoj atmosferi uz diskusiju svih učesnika pri čemu je rukovodilac Školske uprave Šumadijskog okruga g-din Goran Joksimović izjavio da primaran zadatak svima treba da bude da obezbede najviši nivo higijene u svim školama i da škole treba da postanu ponos svakog sela.

Kraj sastanka obeležilo je neprimereno obraćanje dirktorke Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Kniću Snežane Krunić predsedniku opštine Miroslavu Nikoliću na šta je predsednik izjavio da će preduzeti odgovarajuće mere o čemu ćete biti obavešteni.