PočetnaКултураОдржан Први дефиле матураната општине Кнић

Одржан Први дефиле матураната општине Кнић

Одржан Први дефиле матураната општине Кнић

Svi đaci završnih razreda tri osnovne  i Srednje škole u Kniću, oko 170 maturanata kraj školovanja proslavili su defileom u centru opštine i zajedničkim plesom ispre Doma kulture. Četiri kolone đaka prošle su ispod slavoluka od balona, a potom sa cilindrima i lepezama zaplesali maturski valcer. Slavlje su nastavili uz bezalkoholne koktele i muziku rok benda. Na svečanosti su uručene i nagrade maturantima koje su izabrali đaci, onima koje su prepozali kao vredne, posebne, one koje će pamtiti po dobru, kao najbolje drugove, najuhumanije, najharizmatičnije, naj-kul blizance.

Male i velike maturante pozdravio je Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić, poželeo im uspeh u daljem školovanju, da budu vredni i najbolji u poslu, koji god da izaberu, kao  potkivači ili naučnici, ali da budu „Novak Đoković-najbolji reket sveta u svom životnom pozivu“. Predsednik opštine, Miroslav Nikolić, pozvao je maturante da, kada završe vioske škole ili zanate da se vrate u svoj zavičaj, tu zasnuju porodice i zajedno sa lokalnom samoupravom razvijaju opštinu Knić, Šumadiju i Srbiju, da od zavičaja stvore mesto u kojem se najlepše i najsrećnije živi.

Prvi defile maturanata u opštini Knić organizovao je Centar za kulturu i biblioteka uz finansijsku pomoć lokalne samouprave.