ПочетнаИзвештајиОдржана 33. редовна седница Скупштине општине Кнић

Одржана 33. редовна седница Скупштине општине Кнић

Одржана 33. редовна седница Скупштине општине Кнић

На данашњој седници Скупштине општине Кнић одборници су најпре минутом ћутања одали пошту Југославу Несторовићу, преминулом раднику општинске управе. Извештај о раду, потом је поднео Мирослав Николић, председник општине Кнић, који је нагласио да се тренутно ради Одазивни извештај, са којим ће бити упознати и одборници али да је најважније да нема ненаменског трошења средстава и злоупотреба. Председник општине Кнић, Мирослав Николић информисао је одборнике да је у сарадњи са општином Краљево почело сређивање корита реке Груже, уз помоћ ресорног министарства општинско руководство решава проблем снабдевања електричном енергијом и опстанак Средње школе која је због недовољног броја ђака била пред гашењем.

Уз помоћ Министарства просвете и факултета Универзитета у Крагујевцу, Економског, Правног и Агрономског, са којима је општина Кнић потписала споразум о сарадњи, по речима председника Мирослава Николића, у Средњој школи ће бити уведени нови смерови за тражена занимања, општина ће од следеће године организовати и јавни превоз за ђаке, све са циљем да свршени основци не иду у друге градове већ да школовање наставе у Книћу. Општинска власт инвестирала је из буџета у пољопривреду, запошљавање и популациону политику, дивна вест је, додао је Мирослав Николић, да су ове године рођене 83 бебе. Најмлађи житељи Кнића сутра ће од локалне управе добити ауто-седишта, рекао је председник општине Кнић, Мирослав Николић и изразио наду да ће следеће године бити рођено још више деце.
На данашњој седници потврђени су мандати одборницима: Александру Јовановићу из Рашковића, изабраном са изборне листе ” Демократска странка – Весна Перовић” и Животи Спасенићу из Пајсијевића, изабраном са изборне листе ”Никола Чампаревић-ЛДП Чедомир Јовановић-СДС Борис Тадић- Време је за младе”.
Одборници су разматрали и усвојили буџет за наредну годину планиран у износу од 487.440.712,00 динара. Значајан део буџета, поред осталог намењен је за израду пројеката како би локална смоуправа могла да конкурише код домаћих и страних инвестиционих фондова.

У оквиру 3. тачке разматран је и усвојен предлог Програма одржавања и развоја општинских и некатегорисаних путева, јавне расвете и других комуналних и јавних објеката у 2019.години у општини Кнић.

Разматрани су и усвојени предлози Кадровког плана Општинске управе општине Кнић за 2019. годину, Одлуке о Општинској управи општине Кнић, као и Одлуке о матичним подручјима на територији општине Кнић.

Одбрници су разматрали и усвојили предлог Акционог плана за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину у општини Кнић,као и програме пословања ЈКП“Комуналац“ Кнић за 2019. годину са предлогом Решења о давању сагласности на Програм и Програм обављања комуналних делатности на територији општине Кнић за 2019. годину са предлогом Решења о давању сагласности на Програм.
Одборници су на данашњој седници разматрали и усвојили и предлоге Одлуке о јавном линијском превозу на територији општине Кнић и Одлуке о првој измени Одлуке о додељивању искучивог права ЈКП ”Комуналац” Кнић.

Одборници су усвојили предлоге о престанку мандата директорима Туристичке организације општине Кнић,због истека мандата и установе Центра за културу и библиотеке из Кнића,због оставке. За вршиоца дужности директора Туристичке организације именована је Драгица Илић, а за вршиоца дужности директора установе Центра за културу и библиотеке у Книћу, Марија Костић.

Подели: