PočetnaIzveštajiOdržana 33. redovna sednica Skupštine opštine Knić

Održana 33. redovna sednica Skupštine opštine Knić

Održana 33. redovna sednica Skupštine opštine Knić

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Knić odbornici su najpre minutom ćutanja odali poštu Jugoslavu Nestoroviću, preminulom radniku opštinske uprave. Izveštaj o radu, potom je podneo Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić, koji je naglasio da se trenutno radi Odazivni izveštaj, sa kojim će biti upoznati i odbornici ali da je najvažnije da nema nenamenskog trošenja sredstava i zloupotreba. Predsednik opštine Knić, Miroslav Nikolić informisao je odbornike da je u saradnji sa opštinom Kraljevo počelo sređivanje korita reke Gruže, uz pomoć resornog ministarstva opštinsko rukovodstvo rešava problem snabdevanja električnom energijom i opstanak Srednje škole koja je zbog nedovoljnog broja đaka bila pred gašenjem.

Uz pomoć Ministarstva prosvete i fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Ekonomskog, Pravnog i Agronomskog, sa kojima je opština Knić potpisala sporazum o saradnji, po rečima predsednika Miroslava Nikolića, u Srednjoj školi će biti uvedeni novi smerovi za tražena zanimanja, opština će od sledeće godine organizovati i javni prevoz za đake, sve sa ciljem da svršeni osnovci ne idu u druge gradove već da školovanje nastave u Kniću. Opštinska vlast investirala je iz budžeta u poljoprivredu, zapošljavanje i populacionu politiku, divna vest je, dodao je Miroslav Nikolić, da su ove godine rođene 83 bebe. Najmlađi žitelji Knića sutra će od lokalne uprave dobiti auto-sedišta, rekao je predsednik opštine Knić, Miroslav Nikolić i izrazio nadu da će sledeće godine biti rođeno još više dece.
Na današnjoj sednici potvrđeni su mandati odbornicima: Aleksandru Jovanoviću iz Raškovića, izabranom sa izborne liste “ Demokratska stranka – Vesna Perović“ i Životi Spaseniću iz Pajsijevića, izabranom sa izborne liste “Nikola Čamparević-LDP Čedomir Jovanović-SDS Boris Tadić- Vreme je za mlade“.
Odbornici su razmatrali i usvojili budžet za narednu godinu planiran u iznosu od 487.440.712,00 dinara. Značajan deo budžeta, pored ostalog namenjen je za izradu projekata kako bi lokalna smouprava mogla da konkuriše kod domaćih i stranih investicionih fondova.

U okviru 3. tačke razmatran je i usvojen predlog Programa održavanja i razvoja opštinskih i nekategorisanih puteva, javne rasvete i drugih komunalnih i javnih objekata u 2019.godini u opštini Knić.

Razmatrani su i usvojeni predlozi Kadrovkog plana Opštinske uprave opštine Knić za 2019. godinu, Odluke o Opštinskoj upravi opštine Knić, kao i Odluke o matičnim područjima na teritoriji opštine Knić.

Odbrnici su razmatrali i usvojili predlog Akcionog plana za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu u opštini Knić,kao i programe poslovanja JKP“Komunalac“ Knić za 2019. godinu sa predlogom Rešenja o davanju saglasnosti na Program i Program obavljanja komunalnih delatnosti na teritoriji opštine Knić za 2019. godinu sa predlogom Rešenja o davanju saglasnosti na Program.
Odbornici su na današnjoj sednici razmatrali i usvojili i predloge Odluke o javnom linijskom prevozu na teritoriji opštine Knić i Odluke o prvoj izmeni Odluke o dodeljivanju iskučivog prava JKP “Komunalac“ Knić.

Odbornici su usvojili predloge o prestanku mandata direktorima Turističke organizacije opštine Knić,zbog isteka mandata i ustanove Centra za kulturu i biblioteke iz Knića,zbog ostavke. Za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije imenovana je Dragica Ilić, a za vršioca dužnosti direktora ustanove Centra za kulturu i biblioteke u Kniću, Marija Kostić.