ПочетнаИзвештајиОдржана 34. редовна седница Скупштине општине Кнић

Одржана 34. редовна седница Скупштине општине Кнић

Одржана 34. редовна седница Скупштине општине Кнић

На 34. последњем редовном скупштинском заседању у овој години одборници Скупштине општине усвојили су Одлуку о додели назива улица, тргова и заселака на територији општине Кнић. Тако ће први пут 601 улица у 66 засеока носити име неког од знаменитих житеља општине Кнић. Након усвајања ове одлуке неће бити безимених улица, кућни број ће добити сви објекти па ће сви грађани имати валидну адресу са улицом и бројем. То ће олакшати посао поштарима, курирским службама, хитној помоћи, полицији али и свим грађанима Кнића јер до сада нису имали прецизну адресу.

Наредне године предстоји посао постављања табли са називима улица које ће бити постављене на почетку и крају свих улица као и постављање плочица с кућним бројевима. Грађанима предстоји и промена личних карти и осталих докумената, али то ће бити тек по њиховом истеку па тако грађани неће имати ванредне трошкове за замену личних докумената.

На данашњој седници разматрана је и усвојена Одлука о локалним комуналним таксама на територији општине Кнић, Одлука о висини и начину плаћања накнада за коришћење јавних површина на територији општине Кнић као и Одлука о накнадама за рад председника и чланова надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ Кнић.

Одборници су разматрали и усвојили и Одлуку о првој измени Одлуке о образовању општинског штаба за ванредне ситуације на територији општине Кнић, Извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације за 2018.годину, као и План рада Општинског штаба за ванредне ситуације на територији општине Кнић за 2019.годину.

Председник општине Кнић, Мирослав Николић позвао је све одборнике да дају предлоге, сугестије и критике како би сви заједно унапредили рад, и створили боље услове за живот на териотији општине Кнић.

Подели: