ПочетнаСпортОпштина Кнић обезбедила стипендију на Спортској академији Београд за талентованог спортисту

Општина Кнић обезбедила стипендију на Спортској академији Београд за талентованог спортисту

Општина Кнић обезбедила стипендију на Спортској академији Београд за талентованог спортисту

Од следеће школске године на Високој школи струковних студија – Спортској академији у Београду школоваће се један талентовани спортиста из општине Кнић. Стипендија је обезбеђена уз посредовање Срећка Илића, председника Општине и његових сарадника. Предстоји формирање комисије коју ће чинити представници Кнића и Спортске академије и расписивање позива спортистима да конкуришу.

Намера општине Кнић је да подржи најталентованије спортисте, који су уз то добри ђаци и красе их све спортске врлине. Предност ће имати млади из породица лошијег материјалног статуса.

Иначе, Спортска акдемија је референтни центар Међународног олимпијског комитета за стручно усавршавање тренера и спортских радника. Међу професорима су Зоран Гајић за одбојку, Дејан Савић за ватерполо, Драган Јовић за теквондо, светски, европски и олимпијски шампиони, што Спортску академију Београд сврстава међу озбиљне спортске институције.

Школовање талентованог спортисте из оптштине Кнић на тој Академији само је почетак сарадње Општине Кнић и Спортске академије Београд.

Након исцрпних разговора које смо водили на тему развоја спорта у Општини Кнић и заједничког рада у свим областима везаним за спорт, уследила је и наша одлука да спонзоришемо школовање једног даровитог детета, каже Борис Поповић, менаџер Спортске академије. Са поносом истичемо да је ово само почетак једне здраве и надамо се дуге сарадње, која ће резултирати мноштвом бенефита на спортском плану за све становнике општине Кнић, пре свега за младе. Захвални смо господину Срећку Илићу, председнику Општине Кнић и његовом тиму на  залагању и уложеном труду. Лепо је видети да  постоје часни и честити, народски људи који несебично улажу своје време и рад зарад добробити својих суграђана, наглашава Борис Поповић, менаџер Спортске академије Београд.

 

Подели: