ПочетнаUncategorizedОпштина Кнић кандидовала Предрага Терзића, градоначелника Краљева и Владицу Станојевића, директора Завода” Мале пчелице” за НАЛЕД-ово признање Реформатор године 2018.

Општина Кнић кандидовала Предрага Терзића, градоначелника Краљева и Владицу Станојевића, директора Завода” Мале пчелице” за НАЛЕД-ово признање Реформатор године 2018.

Општина Кнић кандидовала Предрага Терзића, градоначелника Краљева и Владицу Станојевића, директора Завода” Мале пчелице” за НАЛЕД-ово признање Реформатор године 2018.

Општина Кнић на челу са председникм Мирославом Николићем кандидовала је Предрага Терзића, градоначелника Краљева и Владицу Станојевића, директора Завода “Мале пчелице” за НАЛЕД-ово признање Реформатор године 2018. Предраг Терзић и Владица Станојевић, сваки у свом домену, дали су немерљив допринос развоју општине Кнић и заслужили да ове године добију престижно признање НАЛЕД-а као реформатори за 2018. годину, јер они то заиста и јесу.

У образложењу за доделу награде, поред осталог стоји, да је градоначелник Краљева, Предраг Терзић традицонално добру сарадњу са суседном општином Кнић подигао на највиши ниво, увео новине и захваљујући оригиналном реформаторском приступу уз коришћење богатог искуства на плану међународне сарадње, отворио врата гружанским привредницима и пољопривредницима ка Европи и свету.

Захваљујући стручној помоћи и координацији са европским и светским институцијама Предраг Терзић допринео је афирмацији општине Кнић. Посебно је значајно да је посредовао и захваљујући личном ангажовању и угледу омогућио повезивање гружанских предузетника са представницима европских, руских, кинеских и компанија из САД-а. Као виоски професионалац, млад али искусан, образован политиколог био је прави амбасадор општине Кнић. Учествовао је и у решавању проблема водоснабдевања кроз реализацију Пројекта сређивање корита реке Груже. Помоћ градоначелника Краљева, Книћу огледа се у још једном, стратешком, можда и најважнијем сегменту. Стварајући боље услове за живот, обезбеђујући воду, афирмишући привредне потенцијале, културне, историјске и туристичке могућности, Предраг Терзић, допринео је побољшању услова живота у Книћу и останку младих на селу.

У образложењу за кандидатуру доктора Владице Станојевића, поред осталог стоји да се својим пожртвованим радом, прегалаштвом и великом помоћи грађанима општине Кнић, Владица Станојевић сврстао међу највће гуржанске добротворе. Доктор Станојевић препородио је Завод за збрињавање одраслих “Мале пчелице”, од руине недостојне за живот људи, стоврио je савремену здравствену институцију па су његове ”Мале пчелице“ постале велика, срећна пародица. Али није радио доктор Владица Станојевић само на добробит запослених и штићеника Завода, већ је небројено пута помогао грађанима општине Кнић. Домаћинским пословањем Владица Станојевић обезбеђује средства за свој Завод, али као човек великог срца и безграничне доброте, спреман је да и другима да помогне. Било кад има много, или мало, Владица и његове Пчелице несебично деле. Захваљујући Владици Станојевићу, книћански Дом здравља после више од шест деценија добио је нов гинеколошки лежај. Кад год је потребна помоћ Владица је ту за Книћане, да обезбеди лекове, пакете за сиромашне, за особе за инвалидитетом. Као прави пријатељ не либи се да позајми и своју медицинску опрему, уступи је, када је његовим пријатељима Гружанима потребнија. Кад ради за своје “Мале пчелице” Владица Станојевић посредује и за своје пријатеље у Книћу, обезбеђује донације, промовише виђене воћаре, пољопривреднике, афирмише книћанске фирме. Иако није рођен у Книћу Владицу Станојевића, захваљујући његовојој безграничној доброти и хуманости, Гружани цене и поштују као свог.

То су само неки од разлога због којих општина Кнић на челу са председником Мирославом Николићем предлаже Предрага Терзића, градоначелника Краљева и Владицу Станојевића, директора Завода “Мале пчелице” за НАЛЕД-оvo признање Реформатор године 2018. О њиховом доприносу развоја општине Кнић могло би још много тога да се каже, због свега што су учинили грађани Кнића се надају да ће НАЛЕД препознати њихове вредности и достигнућа и изабрати их за реформаторе 2018. За Гружане они то јесу и заједно ће наставити да развијају и промовишу свој завичај, своју Србију.

Подели: