PočetnaEkonomijaOpština Knić kandidovala Predraga Terzića, gradonačelnika Kraljeva i Vladicu Stanojevića, direktora Zavoda” Male pčelice” za NALED-ovo priznanje Reformator godine 2018.

Opština Knić kandidovala Predraga Terzića, gradonačelnika Kraljeva i Vladicu Stanojevića, direktora Zavoda” Male pčelice” za NALED-ovo priznanje Reformator godine 2018.

Opština Knić kandidovala Predraga Terzića, gradonačelnika Kraljeva i Vladicu Stanojevića, direktora Zavoda” Male pčelice” za NALED-ovo priznanje Reformator godine 2018.

Opština Knić na čelu sa predsednikm Miroslavom Nikolićem kandidovala je Predraga Terzića, gradonačelnika Kraljeva i Vladicu Stanojevića, direktora Zavoda “Male pčelice” za NALED-ovo priznanje Reformator godine 2018. Predrag Terzić i Vladica Stanojević, svaki u svom domenu, dali su nemerljiv doprinos razvoju opštine Knić i zaslužili da ove godine dobiju prestižno priznanje NALED-a kao reformatori za 2018. godinu, jer oni to zaista i jesu.

U obrazloženju za dodelu nagrade, pored ostalog stoji, da je gradonačelnik Kraljeva, Predrag Terzić tradiconalno dobru saradnju sa susednom opštinom Knić podigao na najviši nivo, uveo novine i zahvaljujući originalnom reformatorskom pristupu uz korišćenje bogatog iskustva na planu međunarodne saradnje, otvorio vrata gružanskim privrednicima i poljoprivrednicima ka Evropi i svetu.

Zahvaljujući stručnoj pomoći i koordinaciji sa evropskim i svetskim institucijama Predrag Terzić doprineo je afirmaciji opštine Knić. Posebno je značajno da je posredovao i zahvaljujući ličnom angažovanju i ugledu omogućio povezivanje gružanskih preduzetnika sa predstavnicima evropskih, ruskih, kineskih i kompanija iz SAD-a. Kao vioski profesionalac, mlad ali iskusan, obrazovan politikolog bio je pravi ambasador opštine Knić. Učestvovao je i u rešavanju problema vodosnabdevanja kroz realizaciju Projekta sređivanje korita reke Gruže. Pomoć gradonačelnika Kraljeva, Kniću ogleda se u još jednom, strateškom, možda i najvažnijem segmentu. Stvarajući bolje uslove za život, obezbeđujući vodu, afirmišući privredne potencijale, kulturne, istorijske i turističke mogućnosti, Predrag Terzić, doprineo je poboljšanju uslova života u Kniću i ostanku mladih na selu.

U obrazloženju za kandidaturu doktora Vladice Stanojevića, pored ostalog stoji da se svojim požrtvovanim radom, pregalaštvom i velikom pomoći građanima opštine Knić, Vladica Stanojević svrstao među najvće guržanske dobrotvore. Doktor Stanojević preporodio je Zavod za zbrinjavanje odraslih “Male pčelice”, od ruine nedostojne za život ljudi, stovrio je savremenu zdravstvenu instituciju pa su njegove ”Male pčelice“ postale velika, srećna parodica. Ali nije radio doktor Vladica Stanojević samo na dobrobit zaposlenih i štićenika Zavoda, već je nebrojeno puta pomogao građanima opštine Knić. Domaćinskim poslovanjem Vladica Stanojević obezbeđuje sredstva za svoj Zavod, ali kao čovek velikog srca i bezgranične dobrote, spreman je da i drugima da pomogne. Bilo kad ima mnogo, ili malo, Vladica i njegove Pčelice nesebično dele. Zahvaljujući Vladici Stanojeviću, knićanski Dom zdravlja posle više od šest decenija dobio je nov ginekološki ležaj. Kad god je potrebna pomoć Vladica je tu za Knićane, da obezbedi lekove, pakete za siromašne, za osobe za invaliditetom. Kao pravi prijatelj ne libi se da pozajmi i svoju medicinsku opremu, ustupi je, kada je njegovim prijateljima Gružanima potrebnija. Kad radi za svoje “Male pčelice” Vladica Stanojević posreduje i za svoje prijatelje u Kniću, obezbeđuje donacije, promoviše viđene voćare, poljoprivrednike, afirmiše knićanske firme. Iako nije rođen u Kniću Vladicu Stanojevića, zahvaljujući njegovojoj bezgraničnoj dobroti i humanosti, Gružani cene i poštuju kao svog.

To su samo neki od razloga zbog kojih opština Knić na čelu sa predsednikom Miroslavom Nikolićem predlaže Predraga Terzića, gradonačelnika Kraljeva i Vladicu Stanojevića, direktora Zavoda “Male pčelice” za NALED-ovo priznanje Reformator godine 2018. O njihovom doprinosu razvoja opštine Knić moglo bi još mnogo toga da se kaže, zbog svega što su učinili građani Knića se nadaju da će NALED prepoznati njihove vrednosti i dostignuća i izabrati ih za reformatore 2018. Za Gružane oni to jesu i zajedno će nastaviti da razvijaju i promovišu svoj zavičaj, svoju Srbiju.