ПочетнаПољопривредаОпштина Кнић пример како развијати пољопривреду, оцењује Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде

Општина Кнић пример како развијати пољопривреду, оцењује Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде

Општина Кнић пример како развијати пољопривреду, оцењује Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде

Општину Кнић дана је посетио Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде са сарадницима. На састанку којем су присуствовали чланови руководства општине Кнић, Задружног савеза Србије, Шумадијског округа, Града Крагујевца, Пољопривредне стручне саветодавне службе Крагујевац и представници две највеће книћанске фирме у области пољопривреде, „Гружа аграр“ и задруге „Пољофлора“ истакнут је пресудни значај пољопривреде за грађане општине Кнић. У видео обраћању, Срећко Илић, председник Општине Кнић нагласио је да локална самоуправа уважава потребе својих грађана и у сарадњи са Владом Републике Србије улаже значајна средства у развој пољопривредних газдинстава. Акценат ће и убудуће бити на младима, улагању у физичку имовину, кооперативну производњу са сигурним пласманом, додао је Срећко Илић.

Оно што је урадила општина Кнић у последње четири године је пример не само за Србију већ и за Европу, рекао је Александар Богићевић, помоћник минстра пољопривреде. Кнић је  пример за општине којима је пољопривреда примарна привредна грана, велика улагања из општинског буџета, стварање задруга, кооперативних центара, примењивање науке у пољопривредисве то је утицало да се  Кнић може похвалити да има пољопривредне лидере у извози, додао је Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде.

Општина је прави пример добре праксе усклађивања локалне стратегије са државном стратегијом, производња хране је од националног интетреса за Србију, а резултати општине Кнић да кроз удруживање у задруге произвођачима помаже да буду конкурентни на тржишту, треба да постане пример и другим општинама, истакла је Биљана Илић Стошић, начелница Шумадијског округа.

После састанка у Општини представници Министарства пољопривреде, Задружног савеза и Пољопривредне стручне саветодавне службе Крагујевац обишли су фирму „Гружа аграр“ и плантаже породице Николић и задругу „Пољофлора“.

 

Подели: