ПочетнаДруштвоПлатили смо дуговања и после 15 година одблокирали рачун МЗ Рашковић

Платили смо дуговања и после 15 година одблокирали рачун МЗ Рашковић

Платили смо дуговања и после 15 година одблокирали рачун МЗ Рашковић

Поштовани суграђани, после деценију и по блокаде успели смо да одблокирамо рачун месне заједнице Рашковић који је због неодговорне политике и недомаћинског понашања блокиран још далеке 2006. године. Рачун је блокиран по основу дуга од 5,2 милиона динара због неплаћене фактуре за асфалтиран путни правац Кнић-Рашковић. Уследиле су године немара и неодговорности па је дуговање са каматом достигло износ од 19 милиона динара, то јест основни дуг се увећао готово четири пута.

Захваљујући ангажовању руководства Општине Кнић, успели смо да кроз преговарачки поступак и вансудско поравнање постигнемо споразум са фирмом „Нискоградња-Чачак пут“ о начину измиривања обавеза. Поверилац је прихватио да отпише највећи део камате, тако да ће укупна обавеза према фирми „Нискоградња-Чачак пут“ бити 10 милиона динара. Изборили смо се и успели да уштедимо девет милиона динара, али је поражавајуће да су због неодговорности наших претходника бачена 4,8 милиона динара.

Све што је потрошено, сви дугови морају да се плате и ја као председник Општине и моји сарадници то и чинимо, са једном разликом ми промишљамо, планирамо и трошимо онолико колико имамо у буџету.

Новац свих нас, свих грађана општине Кнић улажемо домаћински!

Председник општине,

Срећко Илић

Подели: