PočetnaServisne informacijePodsticaji za samozapošljavanje

Podsticaji za samozapošljavanje

Podsticaji za samozapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Kragujevac i opština Knić raspisuju Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2019. Godini. Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Kragujevac ispostava Knić i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se  u jednokratnom iznosu od 200.000,00 dinara, odnosno 220.000,00 dinara u slučaju samozapošljavanja viškova zaposlenih ili 240.000,00 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos. Poslednji rok za prijem prijava za učešće na  javnom konkursu je 31.07.2019. godine.

Zahtev sa biznis planom podnosi se u dva primerka Nacionalnoj službi filijale Kragujevac. Prijava se podnosi neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu koji se može dobiti u Nacionalnoj službi filijale Kragujevac.

Kompletan tekst Javnog poziva sa uslovima konkursa, kao i obrazac prijave možete preuzeti na linku:

http://www.nsz.gov.rs/live/info/konkursi/konkursi-nsz-lokalna-samouprava/javni_konkursi_-_kni_.cid56837?page=1

Podeli: