ПочетнаДруштвоПотписан уговор о раду са 15 геронто домаћица

Потписан уговор о раду са 15 геронто домаћица

Потписан уговор о раду са 15 геронто домаћица

У просторијама Општинске управе општине Кнић данас је потписан уговор о раду геронто домаћица са територије наше општине и агенције „Нивеус тим“ из Горњег Милановца о пружању помоћи у кући старим лицима.

Како истиче Милан Тадић, представник Нивеус тима, уговор је потписан са 15 геронто домаћица које ће свакодневно обилазити 45 корисника, а заључен је до 28. фебруара 2019. године. Господин Тадић се захвалио руководству општине Кнић на препознатом значају овог вида услуге и ангажовање Нивеус тима као највећег пружаоца ове услуге у Србије. Такође истакнуто је да ће у будућем периоду у згради општине Кнић бити отворена и канцеларија у којој ће радити стручан радник који ће бити задужен за координацију и спровођење услуга „Помоћ у кући“ на територији наше општине.

Како су пред нама ниске температуре, збрињавање, помоћ и нега старијих лица као једне од најосетљивијих категорија корисника услуга социјалне помоћи представља приоритет у пружању локалних услуга општине Кнић.

Помоћник председника општине Кнић Јелена Обрадовић је истакла да је општина Кнић обезбедила средства за финансиање услуге помоћи старим и изнемоглим лицима на територији општине Кнић. Вредност уговора који је потписан са Нивеус тимом је 3.149.000 динара. На овај начин је поред услуге лицима којима је помоћ најпотребнија обебеђен и посао за 15 жена са територије наше општине у наредна 4 месеца.

Такође, најављено је и проширење мапе корисника као и проширење броја геронто домаћица у наредном периоду.

Подели: