PočetnaKulturaPredsednik opštine Knić sa saradnicima prisustvovao Svetosavskoj akademiji u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji

Predsednik opštine Knić sa saradnicima prisustvovao Svetosavskoj akademiji u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji

Predsednik opštine Knić sa saradnicima prisustvovao Svetosavskoj akademiji u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji

Predsednik opštine Knić, Miroslav Nikolić i zamenica predsednika, Jelena Obradovać prisustvovali su Svetosavskoj akademiji kojom su đaci i profesori Druge kragujevačke gimnazije obeležili školsku slavu Svetog Savu. Nakon Svetosavske himne, goste je pozdravio Mioljub Joksimović, direktor Druge kragujevačke gimnazije i najzaslužnijima uručio nagrade i priznanja.

Čast da održi Svetosavsku besedu, ove godine, pripala je učeniku četvrtog razreda, Urošu Stanisavljeviću. U slavu prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva, Svetog Save, članovi Dramskog studija Druge kragujevačke gimnazije izveli su pozorišnu predstavu „I bi reč, i bi čovek“. Nadahnutu i originalnu predstavu, po scenariju i u režiji učenika Uroša Stanisavljevića, sa članovima Dramskog studija pripremile su nastavnice srpskog jezika i književnosti Nataša Jakovljević i Milena Kaličanin, nastavnik istorije, Goran Levajac i gosti programa, Vojislav Spasić i „Arhangeli“. Za Savindan u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji postavljena je i izložba učeničkih radova koju je priredila nastavnica likovna kulture, Olgica Marisavljević.

Svetosavska akademija završena je obraćanjem domaćina slave, doktora Ivice Magdića, jednog od osnivača, direktora i predavača u Školi roditeljstva u Kragujevcu. Ovogodišnji kolačar, doktor Ivica Magdić potiče iz ugledne porodice, Čedomira i Milene Magdić, porodice čiji se članovi mogu pohvaliti sa 150 godina prosvetiteljskog rada, koje su, kako s ponosom ističu, poklonili roditeljima Kragujevca.