PočetnaEkonomijaPredstavnici opštine Knić i Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu potpisali Sporazum o saradnji

Predstavnici opštine Knić i Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu potpisali Sporazum o saradnji

Predstavnici opštine Knić i Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu potpisali Sporazum o saradnji

Predstavnici opštine Knić i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu potpisali su Sporazum o međusobnoj saradnji. Prepoznajući obostrani interes u realizaciji budućih zajedničkih projekata i programa, Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić i Prof. dr Petar Veselinović, dekan Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu dogovorili su aktivnosti koje će doprineti razvoju i unapređenju kvaliteta života u opštini Knić.

Predviđena je razmena informacija, poslovni susreti, unapređenje obrazovanja, poboljšanje životnog standarda u Kniću. Ekonomski fakultet pružaće stručnu pomoć u kreiranju projekata značajnih za jačanje privrede i poljoprivrede u opštini Knić, uvođenju inovacija u promociji lokalnih i regionalnih potencijala, smanjenju migratornih kretanja stanovništva i povećanje nataliteta.

Predstavnici opštine Knić prisustvovali si i okruglom stolu na temu Uticaj demografskih i migracionih tokova na ekonomski razvoj republike Srbije koji su organizovali “Društvo ekonomista Kraguejvca” i udruženja građana “Kolevka je najveće prostranstvo” i “Opstanak”. Uvodna izlaganja na Okruglom stolu održali su Vladika šumadijski Jovan i Prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku u Vladi Republike Srbije.