ПочетнаАкциони планПредставници општине Кнић учествовали на панел дискусији “Отворена јавна управа” у Аранђеловцу

Представници општине Кнић учествовали на панел дискусији “Отворена јавна управа” у Аранђеловцу

Представници општине Кнић учествовали на панел дискусији “Отворена јавна управа” у Аранђеловцу

Јуче је у Аранђловцу одржана панел дискусија са темом “Отворена јавна управа“, у организацији Центра за истраживање, транспарентност и одговорност ЦРТА из Београда у сарадњи са Организцијом за европску безбедност и сарадњу ОЕБС Мисије у Србији.
На овом догађају представљена је иницијатива Партнерства за отворену управу од стране државног секретара у Министартву државне управе и локалне самоураве г-дина Жељка Ожеговића, представнице ОЕБС-а у Србији г-ђе Катрин Габријел, директорке Центра за истраживање, транспарентност и одговорност ЦРТА-е, г-ђе Вукосаве Црњански, као и Начелнице Шумадијског управног округа г-ђе Биљане Илић Стошић, која је посебно истакла значај ове теме и подстакла представнике локалних самоурава на важност имплементације овог пројекта.

Акциони план утемељен на принципима отворене управе који је усвојен од стране Владе Републике Србије у новембру 2016.год. представили су г-дин Раша Недељков, програмски директор ЦРТА-е и г-ђа Драгана Брајовић, секретарка радне групе из Министарства државне управе и локалне самоуправе
На овој панел дискусији размењена су искуства из праксе и дати предлози за бољу сарадњу управе и цивилног друштва, бољу доступност и транспарентност података.
Представници општине Кнић били су г-ђа Јелена Обрадовић, заменик председника општине и г-дин Мирослав Николић, председник Скупштине општине, који је у свом обраћању истакао да је општина Кнић заинтересована за учешће на пилотирању овог пројекта, који би у великој мери поспешио функционисање општинске управе општине Кнић и допринео унапређењу механизама отворене управе на локалном нивоу.

Подели: