PočetnaDruštvoPREPORUKA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE KNIĆ

PREPORUKA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE KNIĆ

PREPORUKA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE KNIĆ

 1. Obavezno korišćenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, javnim objektima, gde je prisutno više od pet ljudi, uz poštovanje distance od 1-2 metra.
 2. Na ulazima svih objekata (javnim, stambenim, poslovnim i drugim objektima od značaja) postaviti dezo barijere i vršiti dezinfekciju osoba prilikom ulaska u objekat.
 3. U javnom prevozu obavezno koristiti zaštitne maske, smanjiti kapacitet do 50 % mesta i obeležiti masta za sedenje, uz svakodnevno provetravanje i dezinfekciju vozila.
 4. U trgovinskim objektima i objektima u kojima se okuplja veći broj građana (više od 5 osoba) obavezno držanje međusobne distance od 1-2 metra uz upotrebu sredstava lične zaštite.
 5. U ugostiteljskim objektima (kafići, restorani, hoteli): obavezne dezobarijere na ulazu, korišćenje zaštitnih sredstava, održavati distancu do dve osobe za stolom i razmak između stolova od dva metra.
 6. Preporučuje se upravnicima stambenih zgrada da sprovode dezinfekciju zgrada i zajedničkih prostorija.
 7. Preporučuje se javnom komunalnom preduzeću da izradi plan dezinfekcije ulica i javnih površina.
 8. Obavezna primena svih mera zaštite u predškolskim ustanovama od trenutka prijema, preuzimanja, boravka dece i predaje-vraćanja dece roditeljima.
 9. U parkovima i igralištima okupljanje do pet osoba u grupi, izuzev porodica koje imaju veći broj članova.
 10. Preporučuje se sprovođenje mera zaštite u verskim objektima i bezbedno vršenje verskih obreda.
 11. Preporučuje se privrednim društvima, pravnim licima i preduzetnicima da omoguće upoterbu zaštitnih sredstava i održavanje socijalne distance za sve zaposlene radnike, kao i dezinfekciju radnog prostora.