PočetnaDruštvoSaopštenje povodom neistinitih tvrdnji Odbora SSP Knić

Saopštenje povodom neistinitih tvrdnji Odbora SSP Knić

Saopštenje povodom neistinitih tvrdnji Odbora SSP Knić

Povodom neisitina iznetih u Saopštenju Odbora SSP Knić, objavljenom na portalu Glas Šumadije, prenosimo demanti komandanta Štaba za vnredne situacije opštine Knić, Miroslava Nikolića.

Neistinite tvrdnje Odbora stranke slobode i pravde Knić

Tvrdnje iznete u Saopštenju Odbora Stranke slobode i pravde Knić su neistinite i zlonamerne. Opština Knić je prva u Srbiji organizovala prevoz za sve zdravstvene radnike koji žive u okolnim mestima a rade u ambulantama Doma zdravlja Knić. Zdravstveni radnici se svakodnevno dovoze i odvoze s posla, lokalna samouprava obezbeđuje dodatna sredstva za dezinfekciju i zaštitnu opremu za zaposlene u Domu zdravlja.

Zdravstveni radnici koji rade u Kragujevcu i drugim mestima funkcionišu po pravilima tih zdravstvenih ustanova. Sramno je da se podrška svih i nadležnih i građana, cele nacije zdravstvenim radnicima dovodi u pitanje zarad političkog mešetarenja.

Neistina je i da ima problema u snabdevanju osnovnim životnim namirnicama, da su naši građani u panici opustošili trgovine. Medijima i vašoj redakciji, naravno  prosledili smo fotografije iz jutrošnje kupovine organizovane za penzionere, sve je snabdeveno, male privatne radnje i prodavnice velikih trgovinskih lanaca. Paniku kod građana ne izazivaju upozorenja na opasnost od zaraze koronavirusom, već sramna saopštenja političkih stranaka koje otvoreno šire strah, unose zabunu i nemir kod ljudi.

Opština Knić i u uslovima vanrednog stanja isplaćuje sva socijalna davanja, naknade za nezaposlene porodilje. Centar za socijalni rad Knić podelio je pakete pomoći za 11 korisnika i još 14 porodica dobilo je jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od oko 140.000 dinara. Putem Kol centra, opštinskog i Crvenog krsta u kontaktu smo sa svima kojima je potrebna pomoć. Oranizovana je služba od 50 volontera, lokalna samouprava sprema pakete pomoći za penzionere, traži donatore. Mi se zaista brinemo o svakom čoveku, pozivamo građane da se jave, ukoliko im je nešto potrebno odmah ćemo pomoći, a ukoliko su humani ili imaju sredstva neka se stave na raspolganje svom zavičaju i svom narodu. I vas uvaženi poslenici javne reči, koje smo uvek smatrali prijateljima, pozivam da razdvojite istine od laži i radite svoj posao časno i profesionalno.

                                                                           Miroslav Nikolić

                                                                           komandant Štaba za vanredne situacije opštine Knić