ПочетнаДруштвоСаопштење Срећка Илића, председника Општине Кнић

Саопштење Срећка Илића, председника Општине Кнић

Саопштење Срећка Илића, председника Општине Кнић

Поштовани суграђани,

почиње реализација капиталног пројекта, изградња такозваног Гружанског коридора, државног пута IA реда од Крагујевца до везе са државним путем IA- A5 (Е-761) у Мрчајевцима. Реч је о пројекту од историјског значаја за општину Кнић и све наше грађане, највећој инвестицији у нашем завичају у последњих 30 година. Изградњом Гружанског коридора наша општина ће се позиционирати на мапи Србије као место пожељно за улагања, привлачење домаћих и страних инвеститора, допринеће бољем и квалитетнијем животу, развоју привреде и пољопривреде.

Гружански коридор ће нас повезати са Моравским коридором, скратиће пут до аеродрома Морава и омогућити брже и безбедније путовање, али и бржи и јефтинији пласман наших производа на тржишта у земљи и свету.

Желим да истакнем да смо наишли на изузетно разумевање министра грађевинарства, Томислава Момировића да се пројекат изградње капиталних саобраћајница реализује на најбољи могући начин у интересу грађана општине Кнић. Министар Момировић је обећао да ће посебна пажња при изградњи Северне обилазнице око Крагујевца и Гружанског коридора бити посвећена грађанима општине Кнић који се баве пољопривредом, саслушаће њихове потребе и уважити захтеве и сугестије наше локлане саопураве.

Изузетна ми је част што сам члан радне групе која ће реализовати пројектовање и  изградњу Северне обилазнице око Крагујевца и Гружанског коридора, јер ћу на тај начин заступати интересе општине Кнић и свих наших грађана и допринети напретку и бољој будућности нашег завичаја.

Срећко Илић,

Председник Општине Кнић

 

Подели: