ПочетнаДруштвоСРЕЋАН ДАН ОПШТИНЕ КНИЋ!

СРЕЋАН ДАН ОПШТИНЕ КНИЋ!

СРЕЋАН ДАН ОПШТИНЕ КНИЋ!

Поштовани грађани општине Кнић, драги наши Гружани, срећан вам 26. новембар – празник наше општине. Због опасности од ширења коронавируса обележавамо га као никада до сада, без свечане седнице Скупштине, концерта, изложби, представа за наше најмлађе. Нисмо се састали ни са свим добитницима општинских награда и признања, награде смо им уручили строго поштујући мере заштите. Животи и здравље грађана су нам најважнији, биће прилике да их уважимо, угостимо и покажемо гружанско гостопримство. Најискреније честитамо свим добитницима општинских признања. Захваљујући њима реализовали смо важне пројекте у нашој општини, промовисали наш завичај, помагали најугроженијима.

Ову годину обележиле су бујичне поплаве, заразна болест COVID-19 којој смо у време ванредног стања успешно одолели и били једна од ретких општина без заражених коронавирусом. И сада се добро држимо, са по неколико оболелих у току једног дана и без смртних исхода.

Болест нас је зближила, показали смо одговорност и хуманост, за све пензионере и социјално угрожене обезбедили смо 4.000 пакета солидарне помоћи,  за 140 основаца и средњошколаца који нису били у  могућности да прате наставу на даљину обезбедили смо рачунарску опрему.

Асфалтирали смо путеве, санирали  мостове, наставили смо са уређењем Груже и њених притока. Решавамо питање водоснабдевања и канализационе мреже, обнављамо домове култура. Завршили смо пројектну документацију за изградњу спортске сале у Гружи, а припремамо документацију за нову спортску халу у Книћу која ће се налазити у склопу Шумадијске академије и још много тога.

Што нисмо стигли ове, завршићемо наредне године, јер имамо циљ  БОЉИ И СРЕЋНИЈИ ЖИВОТ У НАШЕМ ЗАВИЧАЈУ.

Драги земљаци, желимo вам успех у раду, срећу и добро здравље, чувајте се, ОСТАНИТЕ ЗДРАВИ!

 

председник општине

Срећко Илић

председница Скупштине општине

Светлана Анђелић

Подели: