ПочетнаПољопривредаУ општини Кнић почео тродневни специјалистички курс о производњи воћа и поврћа у заштићеним просторима

У општини Кнић почео тродневни специјалистички курс о производњи воћа и поврћа у заштићеним просторима

У општини Кнић почео тродневни специјалистички курс о производњи воћа и поврћа у заштићеним просторима

Више од 20 воћара и повртара од којих деветоро из општине Кнић у наредна три дана стиче знања о интензивној производњи поврћа и воћа у заштићеним просторима. Предавачи су еминенти професори Пољопривредног факултета Универзитета у Београду и менаџери компаније Авитал, док ће сертификате полазници добити од  Пољопривредног факултета и Центра за образовање и истраживање Агронет.

У име општине Кнић полазнике курса поздравио је Срећко Илић, председник општине Кнић и истакао значај усавршавања пољопривредника и примене научних знања у пракси. Специјалистички курс је свечано отворио проф.др  Владе Зарић, директор Агронета.

Првог дана рада, предавање на тему „Заштићени простори и покривни материјали“ заједно су одржали су професори Ђорђе Моравчевић и Јасминка Миливојевић која је полазнике упознала и са „Савременим технологијама производње малине, купине и боровнице“. О „Системима, опреми и материјалима у гајењу поврћа изван земљишта“ говорио је професор Ђорђе Моравчевић, а о „Управљању системима за наводњавање и фертигацију у заштићеном поростору“ предавање је одржала Оливера Лукачевић, директорка продаје Авитала.

 

Подели: