PočetnaPrivredaZapočet projekat “Digitalne i preduzetničke veštine za žene u ruralnim područjima”

Započet projekat “Digitalne i preduzetničke veštine za žene u ruralnim područjima”

Započet projekat “Digitalne i preduzetničke veštine za žene u ruralnim područjima”

Dvadeset žena iz Knića će, od 25. do 29. decembra 2018. godine, imati priliku da steknu ili unaprede znanja i veštine iz oblasti informacionih tehnologija i preduzetništva, na besplatnoj obuci koju organizuju Udruženje “Jednake mogućnosti” i opština Knić.

Bilo da su se već upustile u preduzetničke vode, ili tek razmišljaju da započnu posao, bilo da već imaju proizvod koji može da izađe na tržište, ili tek maštaju o njemu, polaznice obuke će biti osnažene da se bore sa izazovima tržišta, konkurencije, marketinga.

Veštine rada na računaru i poslovanja u digitalnom svetu omogućiće im da budu konkurentne, uspešne i produktivne. Sva predavanja sadrže teoretski i praktični deo i drže ih eksperti iz navedenih oblastil.

Projekat pod nazivom “Digitalne i preduzetničke veštine za žene u ruralnim područjima” podržavaju Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Njomen) i Evropska unija, u okviru većeg projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“.

Podršku pružaju i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnosti i Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije.

Za obuku se mogu prijaviti sve žene, bez obzira na prethodno znanje, godine, radni status. Dovoljno je da imaju ambiciju i želju da u preduzetničkim vodama učine nešto više za sebe, porodicu, a samim tim i zajednicu.

Osim opštine Knić, ovaj projekat će biti realizovan i u opštinama Ivanjica, Kuršumlija, Ljubovija i Majdanpek. Uvereni smo da će ekukovane i osnažene žene iz svih ovih sredina postati deo mreže, da će se dodatno podržavati, razmenjivati znanja i pomagati novih preduzetnicama.