ПочетнаДруштвоПредставници Министарства рударства и енергетике Србије и Светске банке у посети општини Кнић

Представници Министарства рударства и енергетике Србије и Светске банке у посети општини Кнић

Представници Министарства рударства и енергетике Србије и Светске банке у посети општини Кнић

Представници  Министарства рударства и енергетике – Јединице за имплементацију пројекта  „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији“ и  Светске банке посетили су општину Кнић. Том приликом одржан је састанак са члановима општинског руководства и Комисије за реализацију мера енергетске санације на територији општине Кнић. Такође, представници ресорног министарства и Светске банке обишли су три корисника субвенција, домаћинства Сретена Стефановића који је субвенцију користио за уградњу топлотне пумпе, Гордане Дабижљевић, која је субвенције користила за израду термичке изолације са фасадом куће и Славице Ничић која је субвенције користила за кyповину котла на пелет.

За реализацију пројекта у 2024.години је опредељено четири милиона динара, по два милиона ресорно министарство и општина Кнић, при чему је  потписан 21 уговор и сви су успесно реализовани.

Општина Кнић наставља са реализацијом пројекта и у 2024. години, средства су повећана, опредељено је 5 милиона динара, по 2,5 милиона министарство и општина Кнић.

Јавни позив за грађане за 2024. годину  биће расписан  у скоријем периоду.

Подели: