ПочетнаДруштвоАмбуланта у Забојници од 1. децембра престаје да ради

Амбуланта у Забојници од 1. децембра престаје да ради

Амбуланта у Забојници од 1. децембра престаје да ради

На предлог председника општине Кнић, Мирослава Николића и интерне процене руководства и запослених у Дому здравља “Даница и Коста Шамановић” у Книћу од 1. децембра ове године престаје да ради aмбуланта у Забојници. Здравствене картоне мештани могу да пребаце у амбуланту коју одаберу на територији општине Кнић, a највише пацијената већ je прешло у амбуланту у Топоници која ради у две смене.

Разлози за затварање амбуланте су практичне природе, каже доктор Радомир Ерић, вршилац дужности директора Дома здравља у Книћу. Од 49 здравствених картона, колико има амбуланта у Забојници, свега 16 пацијената користило је медицинску помоћ током ове године. Зграда амбуланте, изграђена пре четири деценије, потпуно је руинирана и годинама није пружала адекватне услове за лечење пацијената и рад здравственог особља. Велики проблем представљао је недостатак текуће воде, било је тешко загрејати просторије, запослени нису могли да примењују програм ИЗИС који захтева информатичку опрему и интернет мрежу неопходну за он лајн заказивање прегледа и издавање електронског рецепта.

Пацијенти из Забојнице неће бити ускраћени ни за једну медицинсксу услугу коју пружа Дом здравља у Книћу, истиче доктор Радомир Ерић, вршилац дужности директора Дома здравља. Здравствене услуге, тврди Ерић, биће доступније а лечење и превенција организовани по високим здравственим стандардима у осталим амбулантама Дома здравља у Книћу.

Обавештење о престанку рада амбуланте у Забојници истакнуто је на згради амбуланте и локалне продавнице.

Подели: