ПочетнаЕкономија„ДА се упоЗНАМО“

„ДА се упоЗНАМО“

„ДА се упоЗНАМО“

Започет Програм Уједињених нација за развој (УНДП) и Владе Швајцарске, који кроз пројекат Унапређење ревизије на општинском нивоу у циљу јачања одговорности и ефикасности у управљању јавним финансијама и недавно започету кампању „ДА се упоЗНАМО“, раде на подизању свести грађана о важности транспарентног управљања јавним финансијама на националном и локалном нивоу.

Пројектом је обхваћено 15 локалних самоуправа, које су направиле значајне помаке у упознавању грађана о начинима на које могу да се укључе у планирање и расподелу буџета своје општине, а кампањом „ДА се упоЗНАМО“, жеља је да се промовише пример добре праксе и у пројекат укључе и други градови и општине широм Србије.

Како би грађани били боље информисани о значају транспарентности јавног финансирања, на више од 150 адреса у србији, међу којима је и наша општина, достављени су постери, који на сликовит начин објашњавају на који начин се локални буџет креира и троши.

Празнина у последњем делу постера попуњена је контакт подацима особе запослене у нашој општини код које се грађани могу боље инфомисати о партиципативном буџету.

Подели: