ПочетнаДруштвоДржава ће финансирати санацију штете од поплава, општина Кнић трећа по степену оштећености и приоритетима за помоћ

Држава ће финансирати санацију штете од поплава, општина Кнић трећа по степену оштећености и приоритетима за помоћ

Држава ће финансирати санацију штете од поплава, општина Кнић трећа по степену оштећености и приоритетима за помоћ

Председник општине Кнић, Мирослав Николић присуствовао  је данас састанку са министром пољопривреде,  Браниславом  Недимовићем, помоћником министра, Ненадом Катанићем и директором владине Канцеларије за јавна улагања,  Марком  Благојевићем. На састанку са представницима 17 општина које су последњих дана задесиле поплаве оперативно је разговарано о  надокнади штете и процедурама које су потребне да се штета пријави у складу са законом. Договорено је да локалне самоуправе  попишу штету коју имају, припреме пројекте, а држава ће финансирати све оно што је потребно урадити и што локалне самоуправе идентификују као приоритете, обећао је министар Недимовић. Све своје ресурсе Влада ће ставити на располагање општинама које је погодила елементарна непогода, општина Кнић и остале локалне самоуправе добиће помоћ и из Робних резерви. Предвиђена је помоћ у храни за људе, али и животиње, како би држава  помогла сточарима да прехране стада. Приоритет ће, како је договорено на састанку у Београду, имати обнова породичних кућа и јавних објеката, а на локалним самоуправама је да што пре и што детаљније попишу и процене штете, како би држава предузела мере за санацију. Састанак представника 17 општина које је погодила елементарна непогода био је прилика и да се размене искуства, и да општине, попут Кнића који није имао оштећења таквих размера, од колега који су, нажалост све то већ преживели, сазнају како што ефикасније деловати, пописати штету, припремити пројекте и кренути у санацију.

У општини Кнић ванредно стање остаје на снази. Због великог броја грађана који пријављују штету  продужено је радно време надлежних служби до 17.00 часова радним данима, а суботом од 7-15.00 часова. Тако ће радити и пописне комисије, како би стигле до сваког домаћинства које је претрпело штете од поплава.

Подели: