ПочетнаДруштвоИзграђени први километри канализационе мреже у општини Кнић

Изграђени први километри канализационе мреже у општини Кнић

Изграђени први километри канализационе мреже у општини Кнић

У Топоници, Кусовцу и Книћу  пуном паром се ради канализациона мрежа, предстоје радови и у Гружи. У оквиру пројекта Чиста Србија Општина Кнић и Влада Србије изградиће око 35 километара канализационе мреже и пет постројења за пречишћавање отпадних вода. Вредност инвестиције је 16,3 милиона евра

Ево рапорта са грaдилишта.

По уговору са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и извођачем радова кинеском компанијом ЦРБЦ изводе се радови на изградњи нове канализационе мреже за насеља Топоница – Кусовац, дужина мреже 6 240 метара и испуст из Система за пречишћавање  у Кусовцу 1 045 метра, што је укупно 7 285 метара

Кренуло се са радовима и у Книћу, насеље Рибеш. Радови ће се изводити уз регулације на терену због близине магистралног пута и међународне железничке пруге. То је по пројекту и једна од најтежих деоница и најодговорнијих за извођаче, а за грађане тог дела највећи успех због деценијских проблема са фекалијама.

По пројекту ознака је „Кнић 3“ у  дужини од 3 850 метара до испуста из Система за пречишћавање и реципијента.

Извођење радова на основу пројекта „Кнић 1“  одвијаће се у насељеном месту, центру Општине у дужини 5 560 метара.

„Кнић 2“ је део који ће спојити школе и насеље испод Дома културе у ЦС и улива се у постојећи колектор ка Систему за пречишћавање у дузини од 1 110 метара. Мрежа у делу „Кнић “  укупне је дужине 10 520 метара.

У наредном периоду очекујемо екипе на терену Груже да би ускладили радове са другим пројектима. Мрежа у насељима Гружа, Липница, Честин, Грабовац биће и најдужа, укупно 16 628 метара.

Извођење радова на терену се одвија по утврђеној динамици у договору са извођачима и грађанима у насељеним местима да би се несметано одвијао саобраћај.

Грађанима ће бити омогућено да прикључења на канализациону мрежу плаћају на рате.

За све информације обратити се ЈКП “Комуналац” Кнић.

 

Подели: