ПочетнаДруштвоЈавни форум – радионицa за израду Стратегије развоја урбаног подручја

Јавни форум – радионицa за израду Стратегије развоја урбаног подручја

Јавни форум – радионицa за израду Стратегије развоја урбаног подручја

Позивају се сви заинтересовани грађани да присуствују Јавном форуму – радионици за израду Стратегије развоја урбаног подручја града Крагујевца и општина Баточина, Лапово, Рача, Кнић, Топола и Аранђеловац, који ће се одржати 29. маја 2023. године у сали Скупштине града Крагујевца, са почетком у 14.30 часова.

Град Крагујевац је заједно са партнерским општинама из Шумадијског округа и Регионалном агенцијом за економски развој Шумадије и Поморавља започео израду Стратегије развоја урбаног подручја града Крагујевца и општина Баточина, Лапово, Рача, Кнић, Топола и Аранђеловац, у оквиру програма Европске уније за локални развој – ЕУ ПРО Плус, који за један од резултата има оснаживање капацитета на локалном и регионалном нивоу за примену инструмената интегралног територијалног развоја, сагласно са политиком територијалног развоја Европске уније и процесом придруживања Републике Србије. Више информација о ЕУ ПРО Плус програму можете наћи на интернет страници www.euproplus.org.rs .

На Јавном форуму ће се дефинисати визија и пројектне идеје које треба да омогуће стварање стратешког оквира за развој урбаног подручја и да омогући ширем кругу учесника и учесница, а посебно локалним актерима да активно учествују и доприносе остваривању заједничке визије развоја.

Позивамо Вас да својим учешћем на јавном форуму дате допринос стварању квалитетнијих решења за будући развој.

 

Подели: