ПочетнаКултура“Кисеоник” у културном опусу општине Кнић

“Кисеоник” у културном опусу општине Кнић

“Кисеоник” у културном опусу општине Кнић

Лист наше горе на који смо поносни, добитница награде за најбољу глумицу на овогодишњем Кустендорфу управо за улогу у представи “Кисеоник” Ивана Вирипајева, Софија Мијатовић и талентовани, енергични и харизматични Милош Лазаров синоћ су присутне у Дому културе, у таласима остављали без даха – у тренутку од смеха, у следећем услед зачуђености, а одмах затим због преиспитивања.

Нагомилани бес, нада, емоције у ликовима, на сцени су рефлектовали динамичне промене монолога у дијалог, вику или свађу  кроз које ликови износе своје, често супротстављене ставове о политици, друштву, љубави, моралу, позоришту и свему што нам јесте или би требало да нам буде битно.

Публика је повремено бивала “затечена” нагомиланом употребом жаргонизама па и псовки, али је управо тај моменат необичности у драмском тексту и умешност младе редитељке Миље Мазарак , моменат је “буђења” критичког духа код гледаоца. Из тог стања, гледалац бива унет у свет дубоких емоција ликова који су све време представе у јакој интеракцији са публиком.

Композицијски, представу чини десет делова чија су окосница Божје заповести, те је све присутне ова постдрама подстакла на дубока размишљања о цени мало “кисеоника” у нашим животима.

Подели: