ПочетнаДруштвоОбележен Дан општине Кнић

Обележен Дан општине Кнић

Обележен Дан општине Кнић

У Книћу је одржана свечана седница Скупштине којом је обележен 26. новембар Дан општине. Прослави су осим одборника, чланова Већа и мештана присуствовали и представници локалних самоуправа из Шумадије и Србије, Српске православне цркве, Војске, полиције, привредници и други гости. Оптшинско руководство са коалиционим партнерима спроводи политику коју води председник Србије, Александар Вучић и Влада Републике Србије, истакао је Мирослав Николић, председник општине Кнић.

Од априла ове године, по речима председника, ново оптшинско руководство ради домаћински како би сви у Книћу живели боље. Асфалитирано је 40 километара путева, више од 35 милиона динара уложено је у пољопривреду, адаптирана је амбуланта, школе, домови културе. Реализују се пројекти подршке женама, младим брачним паровима, и други подстицаји у области демографске политике. Захваљујући томе у Книћу су oве године рођене 73 бебе. У наредној години очекује се сарадња у области привреде и спортско рекреативног туризма са кинеским партнерима, истакао је Мирослав Николић, председник општине Кнић.

На свечаној седници Скупштине поводом Дана општине Кнић најзаслужнијим организацијама и појединцима уручене су награде и признања, а ученици Музичке школе “Доктор Милоје Милојевић” из Кнића премијерно су извели химну општине Кнић за коју је текст написао Марко Марковић из Љуљака, док су музику компоновали Ана Зорић и Марко Марковић.

Подели: