ПочетнаДруштвоОбележено 58 година постојања Средње школе Кнић у Книћу

Обележено 58 година постојања Средње школе Кнић у Книћу

Обележено 58 година постојања Средње школе Кнић у Книћу

Поводом 58. годишњице постојања Средње школе Кнић у Дому културе у Книћу одржана је Свечана академија. Ђаке и професоре школе, представнике општине Кнић, представнике школа из окружења, некадашње директоре школе и друге госте поздравио је Ненад Пантовић, директор Средње школе Кнић. Школа је модерна, добро опремљена, али су њене највеће вредности ђаци и запослени, рекао је директор Ненад Пантовић и додао да ће захваљујући Мирославу Николићу, председнику општине Кнић и одборницима, ученици следеће године први пут имати организован превоз чиме ће школа бити повезана са свим селима, деца ће лакше долазити на наставу а родитељи ће имати једну бригу мање и штедеће кућни буџет. Честитајући ђацима и запосленима годишњицу, Јелена Обрадовић, заменица председника општине Кнић истакла је да је због недовољног броја ђака Средња школа Кнић била на рубу гашења. Општинско руководство предузима низ мера како би се створили услови за опстанак школе.

Са Економским и Правним факултетима из Крагујевца и Агрономским факултетом из Чачка општина Кнић потписаће уговор о увођењу нових образовних профила, то је прилика за промоцију квалитетног знања и повећање броја ђака у Средњој школи у Книћу, нагласила је Јелена Обрадовић, заменица председника општине Кнић.

На свечаности поводом 58. годишњице Средње школе Кнић најбољим ђацима и професорима уручена су признања. Награђени су ученици: Ненад Зарић, Ксенија Радовановић, Јована Константиновић, Милица Мирковић, Јована Марић, као и професори и сарадници Љиљана Маринковић, Лазар Стефановић, Милош Миловановић и Јасмина Милосављевић.

Чланови драмско-рецитаторске секције коју води професорка Марија Костић одиграли су комедију Саве Шкобића, „Свастике“.

Подели: