ПочетнаДруштвоОчистимо Гружанско језеро

Очистимо Гружанско језеро

Очистимо Гружанско језеро

Као неформална група кроз пројекат „Очистимо обалу за младе“ очистили смо део  обале Гружанског језера, где се окупљају млади ради бављења спортовима на води.  У акцији се прикупљао чврсти отпад и вршило сортирање отпада ради рециклаже. Акција је спроведена 06.октобра 2023.године.

У реализацији акције учешће су узели  и млади из Канцеларије за младе општине Кнић, одборници Скупштине општине Кнић, представници Месних заједница Кнић, Пајсијевић, Жуње, Гунцати , Бумбарево брдо и Драгушица. У акцију су се укључиле и еколошке секције ђака из све три основне и једне средње школе из општине Кнић, као и предшколска установа „Цветић“ из Кнића.

Акцију je  општина Кнић подржала кроз медијску промоцију (  општинском сајту и штампање летака и флајера), док је Јавно комунално предузеће „Комуналац „ Кнић , дао канте за отпад и преузео одвожење отпада на депонију.

Средствима добијеним од пројекта „Очистимо обалу за младе“ купљени су џакови, рукавице, средства за хигијену, сендвиче и освежење за учеснике акције.

Такође су у септембру  одржане еколошке радионице у свим вртићима ПУ „Цветић Кнић“ (Гружа, Кнић, Топоница, Забојница), где су се деца још у најмлађем узрасту упознала са значајем здраве животне средине.

 

Подели: