ПочетнаКултураОдржан Први дефиле матураната општине Кнић

Одржан Први дефиле матураната општине Кнић

Одржан Први дефиле матураната општине Кнић

Сви ђаци завршних разреда три основне  и Средње школе у Книћу, око 170 матураната крај школовања прославили су дефилеом у центру општине и заједничким плесом испре Дома културе. Четири колоне ђака прошле су испод славолука од балона, а потом са цилиндрима и лепезама заплесали матурски валцер. Славље су наставили уз безалкохолне коктеле и музику рок бенда. На свечаности су уручене и награде матурантима које су изабрали ђаци, онима које су препозали као вредне, посебне, оне које ће памтити по добру, као најбоље другове, најухуманије, најхаризматичније, нај-кул близанце.

Мале и велике матуранте поздравио је Мирослав Николић, председник општине Кнић, пожелео им успех у даљем школовању, да буду вредни и најбољи у послу, који год да изаберу, као  поткивачи или научници, али да буду „Новак Ђоковић-најбољи рекет света у свом животном позиву“. Председник општине, Мирослав Николић, позвао је матуранте да, када заврше виоске школе или занате да се врате у свој завичај, ту заснују породице и заједно са локалном самоуправом развијају општину Кнић, Шумадију и Србију, да од завичаја створе место у којем се најлепше и најсрећније живи.

Први дефиле матураната у општини Кнић организовао је Центар за културу и библиотека уз финансијску помоћ локалне самоуправе.

Подели: