ПочетнаИзвештајиОдржан састанак са регистрованим такси превозницима са територије општине Кнић

Одржан састанак са регистрованим такси превозницима са територије општине Кнић

Одржан састанак са регистрованим такси превозницима са територије општине Кнић

Председник Општине Кнић г-дин Мирослав Николић, одржао 24.10.2018.године састанак са регистрованим такси превозницима са територије општине Кнић. Састанку је присуствовало 13 од укупно 14 регистрованих такси превозника. Тема састанка било је унапређење пословања, будући програми подршке, законски оквири пословања и инспекцијски надзор.

Као главни проблем у досадашњем пословању истакнут је превоз који обављају нерегистровани субјекти, неједнако тумачење законских обавеза, необележена такси стајалишта на територији општине Кнић, немогућност конкурисања за подстицајна средства код републичких фондова за развој делатности и нова радна места.

Председник Општине Кнић г-дин Мирослав Николић, сложио се са присутнима и истако да ће Општина Кнић, као локална самоуправа уложити напоре и изнаћи могућност да им помогне у делу који се директно односи на њихово пословање, кроз посредовање и подстицај приликом обављања техничког прегледа, куповине додатне опреме и различитих видова сервисирања, имајући у виду то да је веома важно очувати овакав вид превоза у селима где не постоји градски, приградски, па делимично ни међумесни превоз.

”У поступку припреме нове Одлуке о такси превозу на територији општине Кнић, имали смо потребу да чујемо и вас, шта су ваши проблеми, шта би сте ви као главни учесници у овај делатности променили, унапредили, да ваша делатност функционише на прави начин. Са једне стране је закон који ограничава наше могућности да вам помогнемо више, али ћемо уложити макимум да ова прича,данас, са овог састанка, постане пример добре праксе ‘, ‘истакао је председник Николић.

Присутни су се захвалили председнику Општине на позиву, наглашавајући да је ово први пут да буду присутни на једном радном састанку, као и то да су по први пут директно укључени у доношење, за њих тако важне Одлуке.

Подели: