ПочетнаИзвештајиОдржана 46. седница Општинског штаба за ванредне ситуације на територији општине Кнић

Одржана 46. седница Општинског штаба за ванредне ситуације на територији општине Кнић

Одржана 46. седница Општинског штаба за ванредне ситуације на територији општине Кнић

На данашњој седници Општинског штаба за ванредне ситуације на територији општине Кнић чланови су најпре упознати са одржавањем ванредне седнице 21.11.2018. године на којој је донет Закључак о почетку израде Процене угрожености и Планова заштите и спасавања на територији општине Кнић.

Чланови Штаба упутили су и предлог Скупштини општине за разрешење досадашњег члана Штаба, бившег директора Дома здравља у Книћу, др Гордане Милић и постављање новог члана штаба директора Дома здравља у Книћу, др Радомира Ерића.

Утврђен је и Предлог Извештаја о раду Општинског штаба за ванредне ситуације на територији општине Кнић за 2018. годину као и Предлог годишњег плана рада Општинског штаба за ванредне ситуације на територији општине Кнић за 2019. годину, који ће бити достављени Скупштини на разматрање и усвајање.

Чланови Штаба разматрали су и проблем неорганизоване продаје пиротехничких средстава малолетницима пред наступајуће Новогодишње и Божићне празнике. Препоручено је директору средње и директорима основних школа са подручја општине Кнић да појачају мере безбедности ученика пред Новогодишње и Божићне празнике, с обзиром на изражен проблем употребе пиротехничких средстава.

Усвојена је и информација о клизиштима на територији општине Кнић и разматране информације о учешћу субјеката и снага система заштите и спасавања на одговарајућим обукама.

На седници Штаба било је речи и о сарадњи са медијима и средствима информисања у циљу спровођења превентивних мера заштите и спасавања и сарадњи са суседним општинама и њиховим штабовима у циљу реализовања одговарајућих задатака заштите и спасавања.

Подели: