ПочетнаДруштвоОпштина Кнић потписала споразум о сарадњи са Економским, Правним и Агрономским факултетом Универзитета у Крагујевцу

Општина Кнић потписала споразум о сарадњи са Економским, Правним и Агрономским факултетом Универзитета у Крагујевцу

Општина Кнић потписала споразум о сарадњи са Економским, Правним и Агрономским факултетом Универзитета у Крагујевцу

Председник општине Кнић, Мирослав Николић и декан Економског факултета у Крагујевцу, проф. др. Петар Веселиновић, декан Правног факултета у Крагујевцу, проф.др. Драган Вујисић и декан Агрономског факултета у Чачку, проф.др. Томо Милошевић, потписали су споразум о сарадњи. Циљ је да се се дугорочно повежу три установе високог образовања са локалном заједницом како би се унапредио развој и омогућило научно-стручно решавање проблема у општини Кнић. Планирана је размена информација и искустава у области права, економије и агрономије, организовање научних и стручних скупова посвећених актуелним темама од значаја за општину Кнић и факултете Универзитета у Крагујевцу.

Тако ће, већ у фебруару наредне године бити одржано саветовање на тему „Савремено задругарство у Србији“, са циљем да постане традиционално окупљање пољопривредника, задругара, представника научне заједнице и ресорних министарстава из којег би настао Центар за развој задругарства у Србији.

Споразум о сарадњи општине Кнић и Економског, Правног и Агрономског факултета Универзитета у Крагујевцу потписан је у оквиру прославе 58. годишњице постојања и рада Економског факултета у Крагујевцу. Свечаној академији којом је обележена годишњица једног од најстаријих државних факултета који је окосница развоја економске науке у Србији, присуствовали су и Мирослав Николић, председник општине Кнић и Јелена Обрадовић, заменица председника општине Кнић.

Подели: