ПочетнаДруштво“Отворени дан” највећи тактичко-технички збор Министарства одбране и Војске Србије

“Отворени дан” највећи тактичко-технички збор Министарства одбране и Војске Србије

“Отворени дан” највећи тактичко-технички збор Министарства одбране и Војске Србије

У оквиру манифестације „Отворени дан“ приказано је најновије наоружање и војна опрема Министарства одбране и Војске Србије. Манифестацију у Крагујевцу посетио је и председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић и том приликом најавио да ће Војска Србије већ у јануару или фебрару следеће године бити двоструко снажнија него данас. Он је захвалио Министарству одбране и Војсци Србије за организовање приказа, рекавши да све што се види, припада нашем народу.

Тактичко-техничком збору Војске Србије и Министарства одбране присуствовали су и чланови руководства Општине Кнић, предвођени председником, Срећком Илићем, одборници, грађани општине Кнић.

Посетиоци  су могли да виде више од 40 система наоружања и војне опреме из домаћег програма, као што су модернизовани тенк М – 84АС2, самоходни артиљеријски систем НОРА, ТАМНАВА и ШУМАДИЈА, роботизоване земаљске платформе и беспилотне летилице, нова теренска и борбена возила, модернизоване ПВО системи, као и велики број средстава и компонената које производи одбрамбена индустрија Србије.

Подели: