PočetnaДруштвоПотписан уговор о раду са 15 геронто домаћица

Потписан уговор о раду са 15 геронто домаћица

Потписан уговор о раду са 15 геронто домаћица

U prostorijama Opštinske uprave opštine Knić danas je potpisan ugovor o radu geronto domaćica sa teritorije naše opštine i agencije „Niveus tim“ iz Gornjeg Milanovca o pružanju pomoći u kući starim licima.

Kako ističe Milan Tadić, predstavnik Niveus tima, ugovor je potpisan sa 15 geronto domaćica koje će svakodnevno obilaziti 45 korisnika, a zaljučen je do 28. februara 2019. godine. Gospodin Tadić se zahvalio rukovodstvu opštine Knić na prepoznatom značaju ovog vida usluge i angažovanje Niveus tima kao najvećeg pružaoca ove usluge u Srbije. Takođe istaknuto je da će u budućem periodu u zgradi opštine Knić biti otvorena i kancelarija u kojoj će raditi stručan radnik koji će biti zadužen za koordinaciju i sprovođenje usluga „Pomoć u kući“ na teritoriji naše opštine.

Kako su pred nama niske temperature, zbrinjavanje, pomoć i nega starijih lica kao jedne od najosetljivijih kategorija korisnika usluga socijalne pomoći predstavlja prioritet u pružanju lokalnih usluga opštine Knić.

Pomoćnik predsednika opštine Knić Jelena Obradović je istakla da je opština Knić obezbedila sredstva za finansianje usluge pomoći starim i iznemoglim licima na teritoriji opštine Knić. Vrednost ugovora koji je potpisan sa Niveus timom je 3.149.000 dinara. Na ovaj način je pored usluge licima kojima je pomoć najpotrebnija obebeđen i posao za 15 žena sa teritorije naše opštine u naredna 4 meseca.

Takođe, najavljeno je i proširenje mape korisnika kao i proširenje broja geronto domaćica u narednom periodu.