ПочетнаДруштвоПредседник општине Кнић присуствовао прослави Дана општине Рековац

Председник општине Кнић присуствовао прослави Дана општине Рековац

Председник општине Кнић присуствовао прослави Дана општине Рековац

Председник општине Кнић г-дин Мирослав Николић са својим сарадницима присуствовао је јуче свечаној прославни обележавања Дана општине Рековац, уједно и Дана ослобођења од фашизма, поводом чега је приређена свечана академија.

Поред председника општине Рековац, др-а Александра Ђорђевића, присуствовали су и бројни други високи званичници како из Рековца и околине, тако и из иностранства, међу којима су и Талал Елзик, конзул амбасаде Палестине у Београду и Мохамед Набхан, амбасадор Палестине у Србији. Поред председника Скупштине општине Рековац, Горана Ђорђевића, присутнима се обратио и председник општине Рековац, др Александар Ђорђевић. Он је истакао да је веома поносан на све оно што су заједничким снагама постигли у претходном периоду.

Током свечаности, приказан је и филм о достигнућима општине Рековац на пољима спољне политике, инфраструктуре, пољопривреде, туризма и у осталим сегментима живота. Бројним истакнутим појединцима и организацијама додељене су захвалнице и новчане награде за допринос афирмацији и унапређењу саме општине. Плакету општине Рековац добили су Јавно предузеће „Путеви Србије“, Министарство државне управе и локалне самоуправе, Кабинет Министра без портфеља који је задужен за демографију и популациону политику, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарство омладине и спорта и Министарство правде Републике Србије.

Приређен је и културно-уметнички програм у ком су учествовали хор Основне школе „Светозар Марковић“, који су извели химну Републике Србије, млада виолинисткиња Катарина Антић из Опарића и пијаниста Михајло Симић из Рековца.

Подели: