ПочетнаКултураПредседник општине Кнић са сарадницима присуствовао Светосавској академији у Другој крагујевачкој гимназији

Председник општине Кнић са сарадницима присуствовао Светосавској академији у Другој крагујевачкој гимназији

Председник општине Кнић са сарадницима присуствовао Светосавској академији у Другој крагујевачкој гимназији

Председник општине Кнић, Мирослав Николић и заменица председника, Јелена Обрадоваћ присуствовали су Светосавској академији којом су ђаци и професори Друге крагујевачке гимназије обележили школску славу Светог Саву. Након Светосавске химне, госте је поздравио Миољуб Јоксимовић, директор Друге крагујевачке гимназије и најзаслужнијима уручио награде и признања.

Част да одржи Светосавску беседу, ове године, припала је ученику четвртог разреда, Урошу Станисављевићу. У славу првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства, Светог Саве, чланови Драмског студија Друге крагујевачке гимназије извели су позоришну представу „И би реч, и би човек“. Надахнуту и оригиналну представу, по сценарију и у режији ученика Уроша Станисављевића, са члановима Драмског студија припремиле су наставнице српског језика и књижевности Наташа Јаковљевић и Милена Каличанин, наставник историје, Горан Левајац и гости програма, Војислав Спасић и „Архангели“. За Савиндан у Другој крагујевачкој гимназији постављена је и изложба ученичких радова коју је приредила наставница ликовна културе, Олгица Марисављевић.

Светосавска академија завршена је обраћањем домаћина славе, доктора Ивице Магдића, једног од оснивача, директора и предавача у Школи родитељства у Крагујевцу. Овогодишњи колачар, доктор Ивица Магдић потиче из угледне породице, Чедомира и Милене Магдић, породице чији се чланови могу похвалити са 150 година просветитељског рада, које су, како с поносом истичу, поклонили родитељима Крагујевца.

Подели: