ПочетнаДруштвоПредседник Општине Кнић, Срећко Илић потписао уговор о додели средстава за најбољу локалну самоуправу у 2020. години

Председник Општине Кнић, Срећко Илић потписао уговор о додели средстава за најбољу локалну самоуправу у 2020. години

Председник Општине Кнић, Срећко Илић потписао уговор о додели средстава за најбољу локалну самоуправу у 2020. години

Општина Кнић једна је од четири локалне самоуправе у Србији које су добитници годишње награде из Буџетског фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе за 2020. годину.

Због епидемиолошке ситуације узроковане болешћу COVID-19 и поштовања мера превенције и заштите, уместо свечаног потписивања у Министарству државне управе и локлане самоуправе, председник Општине Кнић, Срећко Илић уговор је потписао у Книћу, док ће министарка Марија Обрадовић уговор  потписати у Београду. Након тога Општини Кнић ће бити пребачена средства у износу од 2,3 милиона динара које је добила као једна од четири најбоље локалне самоуправе у прошлој години за унапређење пореске администрације.

Прво место  као најбоља локална самоуправа у 2020. години,  Општина Кнић је постигла кроз процес ажурирања базе података локалне пореске администрације путем пописа имовине, уз активно ангажовање пописивача имовине и инструктивни рад са обвезницима, обезбедила грађанима да стекну увид у предмет опорезивање имовине, податке о власницима, потенцијалним наследницима и држаоцима објеката који су предмет опорезивања. Све ово је резултирало пописом свих објеката који се налазе на територији општине, значајним учинком у достави пореских решења и опомена, а уједно и наплати пореских обавеза и уштеди времена које је потребно за одлазак до ЛПА.

Осим 2,3 милиона динара из Буџетског фонда, Општина Кнић ће добити и  1,8 милиона динара које додељује СКГО из буџета програма ”Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – SWISSPRO”.

 

Подели: