ПочетнаЕкономијаПредставници општине Кнић и Економског факултета у Крагујевцу потписали Споразум о сарадњи

Представници општине Кнић и Економског факултета у Крагујевцу потписали Споразум о сарадњи

Представници општине Кнић и Економског факултета у Крагујевцу потписали Споразум о сарадњи

Представници општине Кнић и Економског факултета Универзитета у Крагујевцу потписали су Споразум о међусобној сарадњи. Препознајући обострани интерес у реализацији будућих заједничких пројеката и програма, Мирослав Николић, председник општине Кнић и Проф. др Петар Веселиновић, декан Економског факултета у Крагујевцу договорили су активности које ће допринети развоју и унапређењу квалитета живота у општини Кнић.

Предвиђена је размена информација, пословни сусрети, унапређење образовања, побољшање животног стандарда у Книћу. Економски факултет пружаће стручну помоћ у креирању пројеката значајних за јачање привреде и пољопривреде у општини Кнић, увођењу иновација у промоцији локалних и регионалних потенцијала, смањењу миграторних кретања становништва и повећање наталитета.

Представници општине Кнић присуствовали си и округлом столу на тему Утицај демографских и миграционих токова на економски развој републике Србије који су организовали “Друштво економиста Крагуејвца” и удружења грађана “Колевка је највеће пространство” и “Опстанак”. Уводна излагања на Округлом столу одржали су Владика шумадијски Јован и Проф. др Славица Ђукић Дејановић, министарка задужена за демографију и популациону политику у Влади Републике Србије.

Подели: